Primul deținut executat în Statele Unite după ce obținuse o amânare din cauza pandemiei

Data publicării:
injecție letală Texas
Foto: Getty Images

Un bărbat condamnat pentru o triplă crimă deosebit de violentă a fost executat miercuri în statul american Texas, fiind primul deținut care a obţinut o amânare din cauza pandemiei.

John Hummel, 45 de ani, a fost executat prin injecţie letală în penitenciarul Huntsville, iar decesul a fost pronunţat la ora locală 18:49.

În 2009, el şi-a înjunghiat soţia însărcinată şi tatăl vitreg, apoi a omorât-o în bătaie cu o bâtă de baseball pe fiica sa de cinci ani după care a dat foc locuinţei lor din Fort Worth, în sudul SUA, potrivit Agerpres, care preia AFP.

Potrivit procurorilor, el intenţiona să-şi refacă viaţa cu o altă femeie.

Inculpatul ar fi trebuit să fie executat pe 17 martie 2020, dar o curte de apel a respins termenul in extremis „având în vedere criza sanitară”. Judecătorii au subliniat că o execuţie necesită „resurse enorme”, zeci de gardieni, avocaţi, martori etc., existând riscul răspândirii COVID -19. După acest proces, toate execuţiile au fost suspendate luni de zile în restul ţării.

Texas, statul american care aplică cel mai mult pedeapsă capitală, a reluat execuţiile pe 19 mai pentru a-l executa pe Quintin Jones, un afro-american care şi-a ucis bunica.

De la începutul anului, cu excepţia Texasului, doar guvernul federal a efectuat trei execuţii, chiar înainte de plecarea preşedintelui republican Donald Trump de la Casa Albă. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri