Procurorul general al statului New York: „Guvernatorul Andrew Cuomo a hărţuit sexual mai multe femei”. Cuomo respinge acuzațiile

Data actualizării: Data publicării:
West Indian Day Parade Winds Through Brooklyn
Andrew Cuomo. Foto: Guliver / GettyImages

Guvernatorul statului New York, politicianul democrat Andrew Cuomo, „a hărţuit sexual mai multe femei”, arată concluziile unei anchete independente demarate de justiţia din Statele Unite, a anunţat marţi Letitia James, procurorul general al acestui stat federal american. Andrew Cuomo a repins acuzațiile.

„Ancheta independentă a concluzionat că guvernatorul Andrew Cuomo a hărţuit sexual mai multe femei şi, făcând acest lucru, a încălcat legea federală şi pe cea a statului New York”, a declarat Letitia James, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Procurorul general a precizat că printre victimele lui Cuomo se numără „foste şi actuale„ funcţionare din New York.

Raportul întocmit de anchetatori îi atribuie guvernatorului Andrew Cuomo gesturi deplasate, „săruturi şi îmbrăţişări nedorite”, precum şi „comentarii nepotrivite”.

Potrivit concluziilor anchetei, guvernatorul şi angajaţii lui „au luat măsuri de represalii faţă de cel puţin o angajată care a depus mărturie”, a precizat un comunicat publicat de biroul Procuraturii Generale din New York.

„Echipa executivă a guvernatorului a favorizat un mediu de muncă toxic, care a făcut să devină posibile hărţuirea şi o ambianţă de lucru ostilă”, se afirmă în acelaşi comunicat.

Conform Letitiei James, guvernatorului Cuomo îi revine sarcina de a „trage el însuşi concluziile” necesare după această anchetă.

Întrebată de jurnalişti dacă este de părere că Andrew Cuomo ar trebui să demisioneze, Letitia James a răspuns astfel: „Decizia îi aparţine guvernatorului statului New York. Raportul vorbeşte de la sine”.

Andrew Cuomo, care a negat acuzaţiile atunci când acestea au fost făcute publice, a fost audiat timp de mai multe ore de către anchetatori, în data de 17 iulie.

Guvernatorul newyorkez a câştigat în popularitate datorită modului în care a gestionat pandemia de coronavirus, în condiţiile în care New York a fost epicentrul epidemiei din Statele Unite în primăvara anului 2020, însă acuzaţiile de hărţuire i-au afectat imaginea publică.

Cuomo respinge acuzațiile

Andrew Cuomo a respins acuzațiile aduse. Într-un video postat Twitter, el a spus că nu a avut gesturi nepotrivite față de femei și că astfel de lucruri nu îl reprezintă.

Cuomo a mai spus că întreaga lui viață de adult s-a aflat în lumina reflectoarelor și că are și el un raport al unei investigații din care rezultă că nu este vinovat de astfel de comportamente.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri