Procurorul general al SUA, forțat să demisioneze. Cu cine l-a înlocuit Trump pe Jeff Sessions

Data actualizării: Data publicării:
Sen. Jeff Sessions Sworn In As Attorney General At The White House
WASHINGTON, DC - FEBRUARY 09: Sen. Jeff Sessions delivers remarks prior to being sworn in as the new U.S. Attorney General in the Oval Office of the White House February 9, 2017 in Washington, DC. U.S. President Donald Trump also signed three executive orders immediately after the swearing in ceremony. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a înlocuit miercuri pe procurorul general Jeff Sessions, după ce acesta şi-a prezentat demisia, transmite Reuters. Trump a anunţat printr-un mesaj pe Twitter numirea ca interimar, în funcţia care implică şi prerogative de ministru al justiţiei, a şefului de cabinet al lui Sessions, Matthew Whitaker.

Sen. Jeff Sessions Sworn In As Attorney General At The White House
Jeff Sessions a demisionat / FOTO: Guliver / Getty Images

Sessions a anunţat Casa Albă, printr-o scrisoare, că demisionează la cererea preşedintelui. El a fost criticat în mod repetat de Trump pentru că s-a recuzat de la coordonarea anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA.

Liderul de la Casa Albă denunţă faptul că, prin această hotărâre, Sessions a făcut posibilă numirea procurorului special Robert Mueller, care a preluat coordonarea anchetei ruse şi a început să examineze dacă atacurile lui Trump contra procurorului general fac parte dintr-un efort mai larg de obstrucţionare a justiţiei.

Trump afirmase cu câteva ore înainte că nu vor avea loc schimbări "monumentale" în administraţie după alegerile parlamentare parţiale, în urma cărora republicanii au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanţilor.

Jeff Sessions a fost criticat extrem de dur, inclusiv prin atacuri personale, de către Trump, din cauză că s-a recuzat în ancheta cu privire la o eventuală coordonare între echipa de campanie a miliardarului şi Rusia, în alegerile prezidenţiale din 2016.

Sursa: Agerpres, news.ro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri