Procurorul general al SUA face un pas înapoi

Data publicării:
Sen. Jeff Sessions Sworn In As Attorney General At The White House
Jeff Sessions Foto: Gulliver/GettyImages

Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, a anunţat joi că se va recuza din orice investigaţie oficială referitoare la alegerile prezidenţiale şi la posibila implicare a ruşilor în influenţarea rezultatelor scutinului. Decizia oficialului - a cărui funcție este echivalentă cu cea a unui ministru al justiției -  vine după ce presa americană a relatat despre discuţii purtate de Sessions cu ambasadorul rus de la Washington, Serghei Kisliak, relatează The Washington Post.

Sen. Jeff Sessions Sworn In As Attorney General At The White House
Jeff Sessions Foto: Gulliver/GettyImages

Decizia lui Jeff Sessions vine după ce cotidianul american dezvăluise că actualul procuror general s-a întâlnit de două ori în timpul campaniei electorale cu ambasadorul Federației Ruse la Washington, Serghei Kisliak, și nu a menționat aceste întâlniri atunci când a fost întrebat în Congres despre relațiile sale cu rușii. 

Cu toate acestea, șeful Departamentului Justiției susţine că nu a minţit în timpul audierilor pentru confirmare din Congres, atunci când a fost întrebat despre contactele cu oficiali ruși. El a justificat că a fost întrebat dacă a luat legătura cu ruşii în calitate de reprezentant al campaniei preşedintelui Donald Trump.

Procurorul general a recunoscut însă faptul că a purtat discuţii cu ambasadorul rus din poziţia sa de senator, precizând că ambasadorul rus Serghei Kisliak a solicitat întrevederea şi că au discutat inclusiv despre criza din Ucraina.

Jeff Sessions a discutat în două rânduri cu ambasadorul rus anul trecut, pe vremea când era senator, întâlniri pe care nu le-a dezvăluit atunci când a fost întrebat în Congres, la audierile în vederea confirmării sale în funcţia de secretar al Justiţiei.

Ambasadorul Kisliak este cunoscut pentru încercările sale de a dezvolta relații cu oficiali americani de rang înalt, menționează The Washington Post. Contactele lui Serghei Kisliak cu persoanele din anturajul lui Donald Trump au stânjenit noua administrație și au dus deja la demisia consilierului pentru securitate națională al președintelui, Michael Flynn. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri