Sari la conținut

Zidul lui Trump, sprijinit de un producător mexican de ciment

Un producător mexican de ciment a anunţat că este pregătit să participe la ridicarea zidului promis de republicanul Donald Trump la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Miliardarul republican a promis în timpul campaniei electorale că va ridica un zid la frontiera mexicană pentru a pune capăt imigraţiei ilegale, însă săptămâna trecută a explicat că o parte din graniţă ar putea să fie protejată de garduri cu sârmă ghimpată.

companie mexic ciment

”Nu putem să fim pretenţioşi. Suntem un producător important în acea zonă şi trebuie să ne respectăm clienţii de pe ambele părţi ale frontierei”, a declarat directorul executiv al Grupo Cementos de Chihuahua (GCC), Enrique Escalante, citat de News.ro.

Campania republicană a promis ridicarea unui zid ”mare, frumos şi puternic” de-a lungul celor 3.200 de kilometri de graniţă comună pentru a opri imigraţia ilegală dinspre Mexic. Donald Trump nu s-a sfiit să-i numească ”violatori şi criminali” pe imigranţii mexicani şi a susţinut că ridicarea zidului va fi finanţată de către Mexic.

Mai multe zone de graniţă sunt deja protejate de garduri înalte, iar o mare parte din graniţa americano-mexicană este de-a lungul râului Rio Grande.

GCC este una dintre cele mai importante companii de materiale de construcţii din Mexic şi îşi desfăşoară activităţiile în special în provincia Chihuahua, situată la graniţa cu statele americane Texas şi New Mexico. Aproximativ 70% din vânzările companiei se îndreaptă spre Statele Unite.

Escalante s-a declarat încântat de planurile miliardarului republican de a investi în industria energetică şi în infrastructura din Statele Unite.

”Pentru industria în care suntem, Trump este un candidat favorabil”, a precizat directorul GCC.