Sari la conținut

Protest violent lângă Ambasada Turciei din SUA

Protest violent lângă Ambasada Turciei de la Washington, la câteva ore după întâlnirea dintre liderul de la Ankara, Recep Erdogan şi Donald Trump. În urma demonstrațiilor, nouă oameni au fost răniţi şi doi au fost arestaţi. 

Violenţele au izbucnit în momentul în care mai mulţi susţinători de-ai lui Recep Erdogan au reuşit să treacă de baricadele poliţiei şi s-au luat la bătaie cu demonstranţii paşnici care manifestau, lângă reşedinţa ambasadorului turc, faţă de politicile promovate de liderul de la Ankara. Două dintre victime au fost grav rănite şi au fost transportate de urgenţă la un spital din apropiere.

Preşedintele Donald Trump  s-a întâlnir pentru prima dată, marți, cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan. Liderul de la Casa Albă l-a primit pe Erdogan la intrarea în Aripa de Vest, au dat mâna şi au schimbat câteva vorbe în faţa jurnaliştilor, relatează News.ro.

Donald Trump le-a spus un pic mai târziu jurnaliştilor că este „o mare onoare” să-l primească pe Erdogan. De asemenea, președintele american şi-a exprimat compasiunea şi susţinerea faţă de poporul turc, vizat de „atacuri teroriste oribile” în ultima perioadă.

Erdogan l-a felicitat la rândul său pe Trump pentru „triumful legendar” în alegerile prezidenţiale din noiembrie. El a subliniat că Statele Unite şi Turcia cooperează la ONU, NATO şi în Grupul Celor Douăzeci (G20) cel mai dezvoltate ţări.