PROTESTE. Americanii îi cer lui D. Trump să-şi facă publice veniturile şi impozitele

Data publicării:
protest

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în mai multe orașe americane pentru a-i cere președintelui Donald Trump să-și facă publice declarațiile de venit și impozit, un gest de transparență pe care miliardarul refuză să-l întreprindă, scrie AFP, citată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Toți președinții și candidații recenți la Casa Albă și-au publicat declarațiile fiscale într-unul sau mai mulți ani, o tradiție care vizează identificarea unor eventuale conflicte de interese.

Legea nu obligă în prezent decât la publicarea unei declarații financiare care dă o aproximare a patrimoniului, datoriilor și veniturilor, dar nu permite de exemplu verificarea valorii impozitelor plătite.

La Washington, mai multe mii de oameni au mărșăluit pe Pennsylvania Avenue, plecând de la Capitoliu, strigând "Rușine!" la trecerea pe sub ferestrele hotelului Trump.

Ei afișau pancarte cu texte precum "Ce ascunzi?" sau insinuând conflictele de interese cu Rusia, iar organizatorii au adus un mare Donald Trump gonflabil în formă de pui, pentru a simboliza presupusa spaimă a președintelui american.

Alte mii de persoane au manifestat de asemenea în New York, Philadelphia, Boston, Seattle, San Francisco, Los Angeles și în alte orașe americane.

Demonstrațiile au fost organizate simbolic la câteva zile de data limită, 18 aprilie, a declarațiilor de venit pentru 2016 în Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri