Proteste în zeci de orașe americane, după uciderea generalului iranian Qasem Soleimani

Data publicării:
manifestatie washington razboi
Foto: Twitter

În peste 70 de orașe americane se desfășurau proteste, sâmbătă după-amiază, după atacul american din Irak în urma căruia a fost eliminat generalul iranian Qasem Soleimani, considerat mâna dreaptă a liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, relatează CNN. 

Mulți dintre demonstranți au venit la chemarea coaliției ANSWER, o organizație americană anti-război, care și-a început activitatea după atacurile de la 11 septembrie 2001.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Protestatarii de la Washington au ocupat parcul Lafayette din fața Casei Albe și au ascultat discursuri ale unor militanți care cer retragerea SUA din Orientul Mijlociu. Manifestanții aveau pancarte pe care scria „Opriți bombardarea Irakului”. Printre vorbitorii de la Washington s-a numărat actrița Jane Fonda, cea care a fost unul dintre cei mai vizibili protestatari de la Washington și la manifestațiile legate de schimbarea climatică, fiind la un moment dat ridicată de poliție.

Trebuie spus însă că aceste proteste erau programate înainte de atacul în urma căruia a fost ucis generalul Soleimani. 

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri