Purtătorul de cuvânt al lui Putin afirmă că acuzatoarele lui Harvey Weinstein sunt 'prostituate'

Data publicării:
dmitry peskov

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, le-a numit „prostituate” pe actriţele care l-au acuzat de hărţuire sexuală pe producătorul de la Hollywood căzut în dizgraţie Harvey Weinstein, relatează Agerpres.

Aflat în faţa studenţilor la Moscova, Peskov a spus că aceste femei, devenite veritabile staruri, potrivit propriei exprimări, „au făcut multe lucruri care nu erau compatibile cu conceptele de onoare şi de demnitate”.

„Au câştigat sute de milioane de dolari şi, după zece ani, ele spun că Weinstein este vinovatul”, a adăugat purtătorul de cuvânt al lui Putin citat joi de postul de radio Echo Moskvy.

„Poate că este un ticălos, dar niciuna dintre ele nu s-a dus la poliţie! Nu, ele voiau că câştige zece milioane de dolari. Cum se numeşte o femeie ca s-a culcat cu un bărbat pentru zece milioane de dolari? O prostituată”, a continuat Dmitri Peskov.

El a răspuns unei întrebări puse de un jurnalist despre deputatul rus Leonid Slutsky, acuzat de ziariste de hărţuire sexuală şi recent disculpat de o comisie parlamentară.

Acuzaţiile care i-au fost aduse lui Leonid Slutsky au reprezentat primul scandal mediatic în acest domeniu în Rusia de la apariţia, după afacerea Weinstein, a mişcării #MeToo. Acestea le-au determinat pe mai multe femei să se exprime asupra subiectului, într-o ţară în care cazurile de hărţuire sexuală sunt de multe ori relativizate sau tratate cu ironie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri