Rapper din California, ucis în timp ce dormea în mașină. Polițiștii au tras o ploaie de gloanțe asupra lui

Data publicării:
willie mccoy

Willie McCoy, un rapper în vârstă de 20 de ani din California, a fost împușcat mortal de polițiști, în timp de dormea în mașina sa parcată lângă un fast-food Taco Bell, relatează The Guardian.

Șase polițiști au tras mai multe focuri de armă asupra lui McCoy. Bărbatul avea asupra lui un pistol, însă familia acestuia susține că tânărul se „temea pentru siguranța sa” și de aceea era înarmat.

McCoy, cunoscut sub numele de scenă Willie Bo, ar fi fost victima unui atac rasist, iar polițiștii nu au avut niciun motiv pentru a deschide foscul asupra cuiva care dormea și nu reprezenta o amenințare, acuză familia lui.

„Nu a existat nicio tentativă de a se ajunge la o rezolvare pașnică a situației. Treaba poliției este să aresteze oamenii care încalcă legea, să nu să-și facă singură dreptate. Nu ești judecător, jurat sau executor. Niciodată nu vom trece peste ce s-a întâmplat”, a declarat Marc McCoy, fratele rapperului.

Un reprezentant al poliției a declarat că ofițerii care l-au ucis pe McCoy fuseseră chemați de către un angajat al Taco Bell, care le-a spus că un bărbat dormea în spatele volanului, în mașina oprită în parcarea localului.

McCoy avea un pistol în poală, iar portierele mașinii erau încuiate. Polițiștii ar fi sunat după ajutoare, însă atunci bărbatul din mașină s-ar fi mișcat „brusc”. Poliția susține că ofițerii i-au cerut acestuia să „țină mâinile la vedere”, dar că acesta și-a mișcat rapid mâna spre armă, moment în care polițiștii au tras focuri de armă timp de patru secunde.

Poliția nu a precizat câte gloanțe l-au lovit pe McCoy. După ce s-au oprit, polițiștii l-au scos pe tânăr din mașină și au sunat la ambulanță, însă acesta a murit la fața locului.

Moartea lui Willie McCoy vine după numeroase scandaluri legate de intervențiile brutale ale polițiștilor asupra persoanelor de culoare din Vallejo, un oraș aflat în apropiere de San Francisco.

În 2017, un clip publicat pe rețelele sociale îl înfățișa pe un ofițer care a pus la pământ un bărbat și l-a lovit cu pumnii de numeroase ori. Iar luna trecută, un veteran al Marinei SUA l-a acuzat pe un polițist din Vallejo că l-a agresat, în timp ce filma arestarea vărului său.

„Nimeni nu mai are încredere în poliția din Vallejo. Suntem luați la țintă. Poliția duce o campanie pentru a executa persoanele tinere de culoare, care se potrivesc unui anumit profil. Willie s-a numărat printre ei. El reprezenta muzica hip-hop”, a declarat David Harrison, vărul lui McCoy.

Rudele tânărului cred că acesta a fost trezit brusc din somn de polițiști și s-a speriat: „Polițiștii sunt antrenați să tragă și să te rănească. Nu respectă persoanele de culoare. Chiar și atunci când dețin controlul și viața lor nu este pusă în pericol, ei continuă să fie violenți. Asta e o situație acceptabilă în SUA”.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri