Sari la conținut

Reacția NATO după ce SUA au atacat Siria

„NATO sprijină toate eforturile internaționale în vederea realizării păcii și o soluție politică în Siria”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO. Potrivit oficialului, „regimul sirian poartă întreaga responsabilitate pentru asta”(atacul SUA asupra bazei aeriene Shayrat, n.red.).

jens stoltenberg fb nato

Ca urmare a acestei săptămâni înfiorătoare, în care atacuri cu arme chimice în Khan Shaykhun au ucis zeci de persoane, printre care mulți copii, Statele Unite au lansat un atac asupra bazei Shayrat din Siria.

Regimul sirian poartă întreaga responsabilitate pentru aceasta. NATO a condamnat în mod constant utilizarea în continuare a Siriei de arme chimice ca o încălcare clară a normelor și acordurilor internaționale.

Orice utilizare a armelor chimice este inacceptabilă, nu poate continua fără răspuns, iar cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere. NATO consideră că utilizarea armelor chimice este o amenințare la adresa păcii și securității internaționale.

NATO sprijină toate eforturile internaționale în vederea realizării păcii și o soluție politică în Siria”, se arată într-o declarație a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Pe aceeași temă