Reacția SUA după decizia Moscovei de a-i reduce personalul diplomatic în Rusia

Data publicării:
us-embassy-moscow-tw
Ambasada SUA în Rusia. Foto: Twitter

Departamentul de Stat american a denunţat luni decizia Moscovei de a-i reduce personalul diplomatic în Rusia drept „regretabilă şi nedreaptă”, transmite News.ro.

us-embassy-moscow-tw
Ambasada SUA în Rusia. Foto: Twitter

Ministerul rus de Externe a dispus vineri o reducere în urma căreia, începând de la 1 septembrie, personalului diplomatic american în Rusia să fie de 455 de persoane.

Moscova a luat această decizie ca măsură de retorsiune faţă noile sancţiuni adoptate săptămâna trecută de Congresul Statelor Unite şi trimise la promulgare preşedintelui Donald Trump.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat duminică faptul că Statele Unite vor fi nevoite să-şi reducă personalului ambasadei şi consulatelor cu 755 de persoane. El nu a precizat cum s-a stabilit acest număr.

Liderul de la Kremlin a declarat însă că peste 1.000 de persoane lucrează în prezent la Ambasada Statelor Unite la Moscova şi trei consulate americane în Rusia.

Din acest corp fac parte atât americani, cât şi ruşi angajaţi să lucreze în reprezentanţele diplomatice americane.

Putin a spus duminică, într-un interviu pentru televiziunea de stat, că a luat această decizie deoarece el consideră că a venit vremea să arate că „lucrurile nu vor rămâne fără un răspuns”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri