SUA se gândesc să închidă ambasada din Cuba

Data actualizării: Data publicării:
John Kerry Opens American Embassy In Havana, Cuba
Foto: Guliver/GettyImages

Posibilitatea închiderii ambasadei SUA în Cuba, după misterioasele atacuri acustice care au afectat cel puțin 16 angajați ai acesteia, este în curs de evaluare, a anunțat duminică secretarul de stat american Rex Tillerson, informează AFP.

John Kerry Opens American Embassy In Havana, Cuba
Foto: Guliver/GettyImages

Este în curs de evaluare. Acesta este un subiect foarte serios, dat fiind răul care le-a fost provocat unor persoane. Noi am repatriat câteva dintre ele. Analizăm această posibilitate”, a declarat șeful diplomației americane, întrebat cu privire la o posibilă închidere a ambasadei, în timpul unui interviu acordat duminică postului de televiziune CBS.

Ambasada americană la Havana a fost redeschisă în 2015 de către Administrația președintelui democrat Barack Obama, după o jumătate de secol în care relațiile dintre cele două țări au fost întrerupte.

De la sfârșitul lui 2016, șaisprezece americani ce lucrau la această ambasadă au acuzat simptome fizice, în special pierderea auzului, migrene și amețeli. Au fost necesare tratamente medicale, unele în SUA, potrivit Departamentului de Stat american.

SUA asigură că nu știu cine este în spatele acestor atacuri și desfășoară o anchetă, la fel ca și Cuba, care a afirmat că nu este implicată.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri