Refugiul americanilor care nu îl vor pe Donald Trump președinte

Data publicării:
steag canada

Donald Trump: „Dă-i naibii afară!”

Numai gândul că Donald Trump are şanse să ajungă la Casa Albă i-a făcut pe mulţi americani să ia în calcul să plece, de bunăvoie, din ţară. Căutările pe Google cu subiectul "Cum mă mut în Canada?" au crescut de 11 ori în Statele Unite, după ce magnatul a ieşit victorios din Super Tuesday, primul test important al campaniei electorale. Iar presa canadiană scrie că siteul serviciului de imigrări a fost aproape blocat miercuri, din cauza numărului mare de vizitatori. La fel de accesate au fost şi paginile agenţiilor din ţara vecină.

Mary Tulle, agenţie de turism din Cape Breton: „Traficul de internet pe pagina noastră în ultimele 10 zile a fost egal cu cel de pe întreg anul 2015.”

Pentru unii, Canada nu este suficient de departe de Donald Trump.

„Eu mă mut în Europa dacă e ales preşedinte.”

Iar publicaţia Huffington Post se întreabă dacă nu cumva există o legătură între victoriile electorale ale republicanului şi numărul tot mai mare de oameni care îşi doresc să intre în programul spaţial al NASA. Agenţia a primit un număr record de candidaturi pentru următoarea generaţie de astronauţi - 18.300. Numărul e tripul faţă de generaţia precedentă.

Donald Trump nu e bine văzut nici de vedetele de la Hollywood.

Richard Gere, actor: „Îmi este greu să-mi imaginez că un asemenea om ar putea ajunge preşedintele Statelor Unite. Nu cred că se poate întâmpla aşa ceva, ar fi ca şi cum coşmarul tuturor ar deveni realitate.”

Cel mai în vârstă pretendent la preşedinţia Statelor Unite, Bernie Sanders a reuşit să stârnească amuzament şi curiozitate cu o postare pe Twitter despre un subiect care îi preocupă în special pe tineri - internetul.

"În ziua de azi chiar şi locuitorii din Bucureşti, România, au acces la internet mult mai rapid decât multe oraşe din Statele Unite. Este inacceptabil, trebuie schimbat ceva." Candidatul democrat a explicat într-un alt mesaj că internetul a devenit un produs de strictă necesitate, de care se leagă prosperitatea multor comunităţi rurale americane. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri