Sari la conținut

Responsabilii de gafa de la Oscar, ameninţați cu moartea

Cei doi contabili, Brian Cullinan şi Martha Ruiz, vinovaţi pentru eroarea apărută la gala Oscar, în momentul înmânării plicurilor aferente categoriei ”cel mai bun film”, când musicalul ”La La Land” a fost anunţat câştigătorul trofeului, deşi adevăratul învingător era drama ”Moonlight”, beneficiază acum de protecţie după ce ar fi primit ameninţări cu moartea pe reţelele de socializare, informează BBC.

89th Annual Academy Awards - Show

Foto: Guliver/GettyImages

Potrivit PricewaterhouseCoopers (PwC) măsuri de securitate au fost luate la locuinţele celor doi, iar site-ul TMZ.com a precizat că perechea trăieşte cu teamă acum după ce ar fi primit ameninţări pe reţelele de socializare, iar fotografii cu casele lor au fost publicate în mediul online. 

Contabilii nu vor mai avea niciodată permisiunea de a se ocupa vreodată de procesul de votare de la Oscaruri şi nici să mai înmâneze plicuri la galele Oscar, a declarat purtătorul de cuvânt al Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts & Sciences - AMPAS), însă nu-şi vor pierde slujbele în cadrul firmei PwC.

PwC, care organizează procedura de votare pentru premiile Oscar de 83 de ani, şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru uriaşa eroare din finalul galei de duminică seară, care i-a uluit pe spectatorii prezenţi la Dolby Theatre din Los Angeles şi pe milioanele de telespectatori din lumea întreagă.

Contabilul Brian Cullinan, despre care presa americană afirmă că era ocupat cu publicarea de mesaje pe Twitter, în culise, cu câteva secunde înainte de producerea acestei gafe uriaşe, a înmânat prezentatorilor Warren Beatty şi Faye Dunaway un alt plic decât cel care ar fi trebuit, cu ocazia anunţării celui mai important trofeu al anului din industria cinematografică americană, a precizat compania PwC într-un comunicat de presă.

”Cullinan a înmânat în mod eronat plicul de rezervă pentru categoria «cea mai bună actriţă în rol principal» în locul plicului aferent categoriei «cel mai bun film» lui Beatty şi Dunaway”, au transmis reprezentanţii PwC.

Warren Beatty, uluit să vadă numele scris pe biletul pe care l-a scos din plic, a ezitat mai multe momente înainte de a îl înmâna lui Faye Dunaway, care a anunţat că ”La La Land” era cel mai bun film.

Eroarea a fost corectată abia după ce actorii şi producătorii musicalului ”La La Land” erau deja pe scenă şi îşi începuseră deja discursurile de mulţumire. Jordan Horowitz, unul dintre producătorii filmului ”La La Land”, este acela care a remediat situaţia.

Lungmetrajul ”Moonlight” a câştigat trofeul suprem - cel mai bun film al anului - la cea de-a 89-a ediţie a galei premiilor Oscar, după o gafă uriaşă a organizatorilor. Actorii Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat, eronat, că ”La La Land” a câştigat trofeul.

În total, filmul ”Moonlight” a câştigat trei premii, impunându-se la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun scenariu adaptat” şi ”cel mai bun actor în rol secundar”.

Musicalul ”La La Land” a triumfat în şase categorii - ”cel mai bun regizor”, ”cea mai bună actriţă în rol principal”, ”cea mai bună regie artistică”, ”cea mai bună imagine”, ”cea mai bună coloană sonoră” şi ”cel mai bun cântec original”.

Sursa: News.ro