Rex Tillerson: Eşecul Rusiei a dus la atacul chimic din Siria

Data actualizării: Data publicării:
U.S. And Saudi Representatives Discuss Energy Markets
Foto: Guliver/GettyImages

Statele Unite nu au dovezi că Rusia a fost implicată în atacul cu arme chimice de săptămâna trecută, din Siria, a declarat secretarul de Stat al SUA. Însă ar fi vina Rusiei că regimul de la Damasc nu a predat toate armele chimice pe care le deţinea, a adăugat Rex Tillerson. Acesta a făcut declaraţiile cu două zile înainte să meargă în vizită la Moscova.

„Nu avem informaţii care să sugereze că Rusia a fost implicată în atacul militar cu arme chimice. Ruşii au dat anumite asigurări în baza Acordului privitor la armele chimice din 2013 şi a rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU, că vor fi garantul distrugerii armelor chimice ale Rusiei. Rusia a eşuat în privinţa acestui angajament, iar eşecul lor a condus la uciderea altor copii şi oameni nevinovaţi”, a spus secretarul de Stat al SUA.

89 de persoane, printre care și copii, au murit săptămâna trecută după ce armata siriană a lansat gaz sarin asupra localităţii Khan Sheikhoun, situată în teritoriile rebele din provincia Idlib. Ca răspuns, americanii au lansat 59 de rachete de croazieră spre o bază militară din Homs.

Siria a dezminţit utilizarea de arme chimice, iar ruşii au explicat că americanii nu aveau nicio dovadă atunci când au acuzat regimul sirian de ascundere a unor arme chimice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri