Rezultatele sondajului lansat de Elon Musk. Miliardarul voia să știe dacă ar trebui să-și vândă 10 la sută din acțiunile Tesla

Data actualizării: Data publicării:
elon musk arata cu degetul
Elon Musk Foto: Profimedia Images

Elon Musk trebuie să se pregătească să vândă 10 la sută din acțiunile Tesla, după ce aproape 58% dintre cei care au răspuns la sondajul lansat pe Twitter de miliardarul sud-african au votat în acest sens.

Fondatorul Tesla a promis că va respecta decizia sondajului, dar nu a comentat nimic după încheierea votului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După ce miliardarul a lansat, sâmbătă, sondajul pe Twitter, cu o durată de 24 de ore, a primit răspunsuri de la 3.519.252 dintre cei 62,5 milioane de urmăritori ai săi. Iar 57,9 la sută dintre ei au votat „da”.

„Se face mare caz în ultima vreme de câștigurile nerealizate ca fiind o modalitatea de a evita taxele, așa că propun să vând 10 la sută din acțiunile mele la Tesla” - aceasta a fost tema sondajului lansat de Elon Musk. El a menționat că îi va respecta rezultatul, indiferent care ar fi acela.

Potrivit Reuters, 10 la sută din acțiunile lui Elon Musk ar valora în jur de 21 de miliarde de dolari.

Sondajul făcut pe Twitter este reacția lui Elon Musk la „taxa pe miliardari” pe care au propus-o aliații lui Joe Biden. Democrații din Congres ar vrea impozitarea câștigurilor teoretice obținute după creșterea în valoare a acțiunilor. În prezent, taxele se aplică doar dacă acțiunile sunt vândute.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri