Roger Waters: Ascensiunea lui Trump, ”la fel de periculoasă” ca aceea a lui Hitler

Data actualizării: Data publicării:
Desert Trip - Weekend 2 - Day 3
Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Waters, basistul legendarei trupei Pink Floyd, l-a criticat încă o dată pe Donald Trump şi a spus că ascensiunea candidatului republican este ”la fel de periculoasă” ca aceea a lui Adolf Hitler din anii 1930, informează site-ul revistei New Musical Express citat de News.ro.

Desert Trip - Weekend 2 - Day 3
Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Waters, care a declarat în urmă cu câteva săptămâni, la Festivalul Desert Trip din California, că Donald Trump este ”un porc arogant, mincinos, rasist şi sexist”, şi-a exprimat încă o dată părerea tranşantă pe care o are despre politicianul republican într-un episod alserialului online ”WTF with Marc Maron Podcast”.

”E un pas mic până la fascismul total, până la un stat complet poliţienesc. E întotdeauna un pas înşelător şi asta ne sperie. La fel de înşelătoare a fost şi situaţia din Germania anilor ’30. «Trumpismul» naţionalist pare mai puţin inşelător, dar e la fel de periculos”, a declarat Roger Waters.

”Metoda de a prelua puterea într-un stat şi de a-l transforma într-un stat totalitar şi poliţienesc e mereu aceeaşi - constă întotdeauna în a spune că ceilalţi reprezintă inamicul. În cazul lui Trump, e vorba de chinezi, mexicani şi Islam. În cazul lui Hitler, era vorba de evrei, comunişti, ţigani, oricine avea o diformitate fizică şi homosexuali”, a adăugat celebrul muzician.

Donald Trump ”se hrăneşte” dintr-o populaţie care ”se simte devastată”, consideră Roger Waters, într-o epocă în ”standardele de viaţă ale tuturor se prăbuşesc” şi ”Legea Drepturilor (Bill of Rights - numele colectiv dat primelor 10 amendamente din Constituţia americană, n.r.) începe să fie îndepărtată cu forţa, treptat, de oameni”.

Un bun prieten al lui Roger Waters, rockerul american Bruce Springsteen, s-a exprimat şi el împotriva lui Trump weekendul trecut, declarând că politicianul republican reprezintă ”un dezastru” şi ”o ruşine” pentru America.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri