Scandal într-un comitat din SUA după ce Michelle Obama a fost jignită

Data publicării:
US President Barack Obama hosts Italian Prime Minister Matteo Renzi for official visit and state dinner
WASHINGTON - OCTOBER 18: US President Barack Obama (R) and First Lady Michelle Obama (L) walk outside to greet Italian Prime Minister Matteo Renzi and Italian First Lady Agnese Landini prior to the state dinner at the White House on October 18, 2016 in Washington DC. President Obama and First Lady Michelle Obama are hosting their final state dinner featuring celebrity chef Mario Batali and singer Gwen Stefani performing after dinner. (Photo by Shawn Thew - pool/Getty Images)

Un primar din West Virginia a demisionat marți, în urma unor unor reacţii violente, după ce a postat un răspuns la comentariu rasist despre Prima Doamnă Michelle Obama pe Facebook. Scandalul a început după ce directoarea pentru Dezvoltarea Comitatului a scris, pe Facebook, că „va fi răcoritor să avem o Primă Doamnă elegantă, frumoasă şi demnă la Casa Albă. Eu m-am săturat să văd o maimuţă pe tocuri". Reacția primarului Beverly Whaling a fost „tocmai mi-ai înseninat ziua, Pam (n.red cea care a avut postarea jignitoare”, relatează News.ro.

US President Barack Obama hosts Italian Prime Minister Matteo Renzi for official visit and state dinner
Foto: Gulliver/Getty Images

Primarul şi-a dat demisia după ce directoarea pentru Dezvoltare a fost suspendată administrativ.

Un membru al Consiliului, Jason Hubbard, a emis un scurt comunicat în care a condamnat postarea „oribilă şi indecentă" şi în care a subliniat că rasismul şi intoleranţa „nu sunt ceea ce este această comunitate".

Hubbard a cerut scuze din partea localităţii Primei Doamne Michelle Obama şi oricui altcineva s-a simţit ofensat.

„Această comunitate este o comunitate săritoare, plină de speranţă, empatică şi iubitoare de Dumnezeu. Vă rugăm să nu judecaţi întreaga comunitate din cauza a una sau două fapte individuale", a spus el.

O membră a Consiliului Local, Joyce Gibson, a declarat că, după ce vestea postării a făcut înconjurul lumii, sistemul de mesagerie vocală al micului birou s-a umplut rapid cu mesaje de la apelanţi furioşi.

O campanie online care le îndemna pe Pamela Taylor şi Beverly Whaling să demisioneze a obţinut zeci de mii de semnături.

Whaling a prezentat scuze, în scris, prin intermediul unor publicaţii, în care afirmă că nu a vrut să fie rasistă prin comentariile sale.

„Mă refeream la faptul că schimbarea de la Casa Albă mi-a înseninat ziua! Îmi pare sincer rău pentru orice resentiment ar fi provocat acest (comentariu)! Toţi cei care mă cunosc ştiu că nu sunt în niciun fel rasistă!".

Republicanul Dan Johnson a obţinut săptămâna trecută, în Kentucky, mandatul din Bullitt Count în Camera Reprezentanţilor de la nivelul statului, în pofida unei serii de postări pe Facebook în care-i cataloghează pe preşedintele Barack Obama şi pe soţia sa drept maimuţe.

De asemenea, luna trecută, la West York, în Pennsylvania, Consiliul Local a acceptat demisia primarului republican Charles Wasko în urma unei polemici declanşate de postări rasiste pe pagina sa de Facebook, inclusiv două care înfăţişează maimuţe şi legende care se referă la preşedintele american Barack Obama şi la Prima Doamnă Michelle Obama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri