Sari la conținut

Scandalul Trump-FBI. James Comey, invitat să depună mărturie în Senat

Comisia pentru Informații din Senatul american l-a invitat la audieri pe fostul șef al FBI, James Comey, informează New York Times. Asta după ce aceeași publicație a scris că președintele Donald Trump i-a cerut lui Comey să pună capăt unei anchete care îl viza pe Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate națională al liderului de la Casa Albă.

FBI Director James Comey Speaks At New York Police Headquarters

James Comey / FOTO: Gulliver / Getty Images

Cel mai influent congresman din comisie, Mark Warner, a insistat asupra faptului că lui James Comey trebuie să i se ofere șansa de a prezenta versiunea sa asupra întregii povești. Nu se știe însă dacă fostul director al FBI va da curs invitației. 

Întrebat de un reporter dacă, în cazul care se confirmă, imixtiunea lui Donald Trump în ancheta ce îl viza pe Flynn poate fi un motiv pentru declanșarea procedurii de destituire a președintelui SUA, congresmanul republican Justin Amash a răspuns: „Da”.

De asemenea, Comisia a anunţat miercuri că îi cere directorului interimar al FBI, Andrew McCabe, să-i predea orice note ar fi întocmit Comey cu privire la dicuţii pe care le-a purtat cu oficiali de la Casa Albă sau din Departamentul Justiţiei despre eforturile Rusiei de a influenţa alegerile de anul trecut din Statele Unite, scrie News.ro.