Video Ținutele purtate la ceremonia de învestire. Ce reprezintă violetul, culoarea aleasă de Kamala Harris

Data actualizării: Data publicării:
Vicepreședinta Kamala Harris a ales pentru momentul istoric al jurământului o ținută de culoare violet
Vicepreședinta Kamala Harris a ales pentru momentul istoric al jurământului o ținută creată de un tânăr designer de culoare. Foto: Profimedia Images

Ținutele purtate la ceremoniile de la Washington, pentru învestirea lui Joe Biden în funcție, au fost încărcate de simboluri. Președintele a purtat un costum Ralph Lauren, un designer american emblematic. Prima doamnă Jill Biden a purtat un compleu albastru creat de un nume nou în industria americană a modei, iar vicepreședinta Kamala Harris a optat pentru violet, culoare cu semnificație aparte. 

Potrivit designerului, culoarea violet a fost aleasă ca simbol al încrederii și stabilității. Vicepreședinta Kamala Harris a ales pentru momentul istoric al jurământului o ținută creată de un tânăr designer de culoare.

Violetul, o combinație de albastru și roșu - culorile celor două mari partide americane, ar fi simbolizat unitatea. Totodată, este una dintre culorile mișcării sufragetelor, care a deschis istoria emancipării femeilor.

Kamala Harris a accesorizat ținuta cu un şirag de perle, cu o semnificație aparte, la fel cum au făcut alte mii de femei din întreaga Americă, ce au dorit să aducă un omagiu primei femei alese într-o astfel de funcţie.

Din aceeași gamă de culori - violet și albastru - au fost rochiile fostelor prime doamne Laura Bush, Michelle Obama și Hillary Clinton.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri