Senatoarea democrată Elisabeth Warren a strâns mai multe fonduri decât rivalul său Joe Biden

Data publicării:
elizabeth warren
Elizabeth Warren Foto: Guliver/Getty Images

Senatoarea progresistă Elizabeth Warren a anunţat vineri că a adunat 24,6 milioane de dolari în trimestrul al treilea, mai mult decât favoritul alegerilor primare din cadrul Partidului Democrat, Joe Biden, de care se apropie foarte mult în sondaje, relatează Agerpres.

Senatorul independent Bernie Sanders, al treilea în cursa pentru învestitura democrată (care are 16,8% din voturi, potrivit mediei sondajelor), afişează pentru moment suma cea mai importantă: 25,3 milioane de dolari primiţi între iulie şi septembrie şi un total de 61,5 milioane de dolari de la intrarea, în februarie, în competiția internă din partid pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale de anul viitor. Operat miercuri din cauza unei artere blocate, Bernie Sanders, în vârstă de 78 de ani, a părăsit spitalul şi intenţionează să participe la următoarea dezbatere democrată, în 15 octombrie, potrivit soţiei sale.

În continuare pe primul loc în sondaje, fostul vicepreşedinte Joe Biden (26,2%) şi-a văzut avansul reducându-se periculos în cursul unei veri marcate de ascensiunea notabilă a senatoarei Elizabeth Warren (24%), fostă profesoară de drept la Harvard în vârstă de 70 de ani.

Cu mult în urma progresiştilor Sanders şi Warren, centristul Biden, 77 de ani, a strâns 15,2 milioane de dolari în trimestrul al treilea şi 36,7 de milioane de dolari de la intrarea relativ târzie în campanie, în luna aprilie.

Această diferenţă este cu atât mai surprinzătoare cu cât, spre deosebire de el, Bernie Sanders şi Elizabeth Warren resping galele private pentru strângerea de fonduri şi ţintesc mai ales micii donatori on-line.

„Elizabeth nu şi-a pierdut timpul cu donatorii bogaţi (...) Ea nu a luat bani de la lobbyiştii din Washington sau de la grupurile de campanie (PAC), care adună fonduri pentru susţinerea unui candidat”, a scris echipa sa de campanie pe site-ul Medium.

Pe locul al patrulea, dar cu mult în urmă, cu 5,5% în media sondajelor, tânărul primar venit din Indiana, Pete Buttigieg, a strâns 19,1 milioane de dolari în trimestrul al treilea.

Învingătorul alegerilor primare democrate, care va fi desemnat anul viitor, îl va înfrunta pe republicanul Donald Trump în scrutinul prezidenţialel din noiembrie 2020.

Fostul vicepreședinte Joe Biden, considerat cel mai probabil adversar al actualului președinte, este acum în centrul scandalului provocat de conversația pe care Donald Trump a avut-o cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care i-a cerut să deschidă o anchetă referitoare la implicarea rivalului său într-un posibil conflict de interese și trafic de influență în Ucraina, acolo unde fiul său, Hunter Biden, a intrat în consiliul de administrație al unei companii energetice în perioada când Joe Biden se afla la Casa Albă. Compania a făcut obiectul unei anchete la care s-a renunțat odată cu demiterea procurorului general al Ucrainei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...