Senatul SUA respinge acuzațiile de spionaj lansate de Trump. Reacția Casei Albe

Data actualizării: Data publicării:
President Obama Meets With President-Elect Donald Trump In The Oval Office Of White House
Foto: Gulliver/GettyImages

Comisia pentru serviciile de informații a Senatului american a anunțat joi că nu există „indicii” care să susțină acuzațiile președintelui Donald Trump potrivit cărora Trump Tower ar fi fost pus sub interceptare, înainte sau după alegeri, informează BBC News.

President Obama Meets With President-Elect Donald Trump In The Oval Office Of White House
Foto: Gulliver/GettyImages

Anunțul a venit din partea senatorului republican Richard Burr, președintele comisiei pentru informații a Senatului, care a respins astfel acuzațiile președintelui Trump potrivit cărora telefoanele sale ar fi fost interceptate.

„Din informațiile de care dispunem, nu vedem niciun indiciu conform căruia Trump Tower ar fi făcut obiectul unei supravegheri de către o entitate a guvernului Statelor Unit,e înainte sau după ziua alegerilor din 2016", au declarat, într-un comunicat, republicanul Richard Burr, președintele comisiei, și democratul Mark Warner, vicepreședintele acesteia.

Șeful Casei Albe l-a acuzat pe predecesorul său, Barack Obama, că a ordonat interceptarea convorbirilor din Trump Tower în timpul campaniei electorale. 

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spider, a precizat, după anunțul făcut de senatorul american, că președintele își menține acuzațiile. Oficialul Casei Albe a respins raportul Comisiei pentru informații a Senatului, argumentând că, de fapt, senatorii spun că „nu sunt dovezi”.

Pe de altă parte, Sean Spider a citat dintr-un material difuzat de Fox News, care susține, fără a aduce dovezi, că Barack Obama a recurs la serviciile britanice de monitorizare electronică și a ocolit astfel restricțiile de care s-ar fi lovit în SUA dând un astfel de ordin de spionaj. Serviciile britanice de spionaj au respins deja această ipoteză calificând-o drept „absolut ridicolă”, precizează BBC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri