Site-ul Parler, popular în rândul trumpiștilor a repornit cu un mesaj adresat atât „iubitorilor, cât și haterilor” rețelei

Data publicării:
aplicatia parler
Rețeaua Parler. Foto: Profimedia

Site-ul rețelei sociale Parler, populară printre cei mai înverşunaţi susţinători ai lui Donald Trump, a repornit duminică după-amiază cu un mesaj adresat atât „iubitorilor, cât şi haterilor” reţelei, scrie dpa, potrivit Agerpres.

„Pare să fie momentul potrivit pentru a vă reaminti tuturor - atât iubitorilor, cât şi haterilor - de ce am început această platformă”, se arată în mesajul afișat la deschiderea site-ului Parler. 

„Considerăm confidenţialitatea primordială şi libera exprimare esenţială, mai ales în social media. Scopul nostru a fost dintotdeauna de a furniza o piaţă publică nepartizană unde oamenii să se poată bucura de ele şi să-şi poată exercita aceste drepturi. Vom răspunde oricărei provocări care se va ivi în calea noastră şi intenţionăm să vă reîntâlnim pe toţi în scurt timp. Nu vom lăsa să piară discursul civil!”, promite compania.

Parler, care se prezintă drept alternativă de „liberă exprimare” la reţeaua Twitter, a fost eliminată săptămâna trecută din Google Play Store și Apple App Store, precum și din serviciile web ale Amazon, din cauza violențelor din 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington și a prezenţei mesajelor care incită la ură.

Potrivit CNN, Parler este găzduită acum de Epik, care susţine şi reţelele Gab şi 8chan, populare de asemenea în rândul grupurilor de extremă dreapta datorită standardelor permisive de moderare a conţinuturilor.

După ce Amazon i-a blocat accesul, Parler a iniţiat o acţiune anti-trust împotriva gigantului american, care şi-a apărat decizia argumentând că Parler a dat dovadă de „lipsă de voinţă şi de capacitate” de a elimina conţinuturile violente. Unii utilizatori ai reţelei au încurajat „vărsarea de sânge” în timpul revoltelor de la Capitoliu.

Oprirea reţelei de socializare Parler l-a privat pe preşedintele Donald Trump de încă un canal de comunicare, după ce Twitter şi Facebook i-au închis conturile pe durată nedeterminată.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri