Sari la conținut

Solistul trupei Linkin Park s-a sinucis

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis.

Linkin Park iHeartRadio Album Release Party Presented by State Farm at the iHeartRadio Theater LA

Foto: Guliver/GettyImages

Conform unor surse din poliție, vedeta s-a spânzurat în reședința sa din Palos Verdes, Los Angeles. Bennington a fost găsit fără suflare joi dimineața cu puțin înaintea orei 9:00.

Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, a fost căsătorit de două ori și avea șase copii. În ultima vreme s-a luptat cu dependența de droguri și alcool.

În trecut, Bennington a declarat că s-a gândit la sinucidere pentru că în copilărie, pe la 7, 8 ani a fost molestat de un bărbat în vârstă, prieten de familie. Cântărețul s-a născut la 20 martie 1976 în Phoenix, Arizona, iar tatăl său era ofițer de poliție.

Chester Bennigton s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor. 

Trupa a avut un șir de hit-uri de-a lungul anilor, printre care se numără „Faint”, „In the End” și „Crawling”. Linkin Park a abordat mai multe genuri muzicale, colaborând inclusiv cu rapper Jay-Z.

Citiți și: 
Povestea lui Bennington: O viața tumultuoasă și o carieră muzicală fulminantă
La ora când Bennington era găsit spînzurat, Linkin Park lansa ultimul videoclip al formației

Pe aceeași temă