Sari la conținut

Soția premierului japonez s-a prefăcut că nu știe engleză ca să evite să discute cu Donald Trump

Donald Trump a povestit, într-un interviu publicat de The New York Times, că a avut parte de „câteva ore ciudate” când a fost așezat la masă lângă soția premierului Japoniei, care nu vorbește limba engleză. Indy100, care citează o jurnalistă The Guardian, arată că Akie Abe vorbește fluent limba engleză.

President Trump Arrives In West Palm Beach With Japanese Prime Minister Shinzo Abe For Weekend At Mar-a-Lago

Foto: Guliver/GettyImages

În interviu, președintele SUA povestește întâmplarea „ciudată”:

Donald Trump: Stăteam la masa asta uriașă. Soțiile erau separate de soți, fac asta câteodată la unele întâlniri de acest tip - e mai ușor când nu o fac pentru că ai cu cine vorbi. Stăteam lângă președintele Argentinei și soția acestuia(Mauricion Macri, n.red.), o femeie drăguță, care vorbește engleză, și soția premierului Japoniei(Shinzo Abe, n.red.). Aveam un traducător pentru japoneză, altfel ar fi fost mult mai dificil, pentru că nu vorbește deloc engleză.

Reporter: Deloc? Nu vorbește deloc engleză?

Donald Trump: Deloc. Nici măcar „bună ziua”.

Reporter: Pare să fi fost o alegere ciudată pentru așezarea la masă.

Donald Trump: A fost dificil, pentru că am stat acolo câteva ore.

Totuși, Jessica Valenti, editorialist la The Guardian, a scris pe Twitter, la scurt timp după publicarea interviului, că Akie Abe, soția premierului japonez, vorbește fluent limba engleză. 

Se pare că soția premierului japonez s-a prefăcut că nu vorbește engleză ca să evite să discute cu Donald Trump”, a scris jurnalista.

Jurnaliștii de la Indy100 au mers mai departe și au găsit și o conferință la care Akie Abe a ținut un discurs în limba engleză, care dovedește că afirmațiile Jessicăi Valenti sunt adevărate.

Pe aceeași temă