Starlink, rețeaua de internet a lui Elon Musk, a respins un atac electromagnetic în Ucraina. Rușii au încercat să o blocheze

Data actualizării: Data publicării:
Imagine cu sateliți Starlink pe cer.
Starlink, rețeaua de internet a lui Elon Musk. Foto: Profimedia

SpaceX, compania aerospațială deținută de Elon Musk, a blocat luna trecută un atac electromagnetic rusesc asupra rețelei Starlink, în Ucraina, potrivit unui oficial de la Pentagon. El a precizat că SpaceX a împiedicat o încercare a Rusiei de a bloca sateliții Starlink, cei care mențin în prezent conexiunea Ucrainei la internet. Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a trimis mii de astfel de terminale acolo, după ce Kievul i-a cerut acest lucru.

Dave Tremper, oficial de la Pentagon: Modul în care Starlink a acționat pentru a sprijini Ucraina este un studiu de caz foarte interesant. Am fost uimit să văd la știri că rușii încercau să blocheze sateliții Starlink. Cred că Starlink a luat măsuri chiar a doua zi și a transmis un cod prin care a remediat problema. Astfel, dintr-o dată, atacul rusesc nu a mai fost eficient. Din perspectiva unui specialist în război electromagnetic, acest lucru este fantastic, iar paradgima și modul în care Starlink a procedat m-au impresionat.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri