Statele Unite trimit trupe suplimentare în Afganistan

Data publicării:
Gen. James Mattis Attends Confirmation Hearing To Head US Central Command
WASHINGTON - JULY 27: Marine Corps Gen. James Mattis listens during his confirmation hearing July 27, 2010 on Capitol Hill in Washington, DC. Mattis will become the next commander of the U.S. Central Command replacing the position held by Army Gen. David Petraeus if confirmed by the Senate. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Secretarul Apărării, Jim Mattis, a anunţat joi seară semnarea ordinelor pentru desfăşurarea unor trupe americane suplimentare în zona de conflict Afganistan, dar nu a precizat dimenisiunea forţelor care ar urma să fie trimise de Washington, scrie news.ro.

Gen. James Mattis Attends Confirmation Hearing To Head US Central Command
Jim Mattis / FOTO: Gulliver / Getty Images

„Da. Am semnat ordinele, dar nu sunt complete. În alte cuvinte, am semnat o parte din ordine pentru trupele care vor merge şi identificăm acum care vor fi acestea”, a declarat Mattis.

Acesta a evitat să prezinte o cifră pentru trupele adiţionale incluse în ordinele semnate, dar oficiali americani au explicat că preşedintele Trump i-a dat lui Mattis autoritatea pentru a desfăşura până la 4.000 de noi soldaţi în Afganistan.

„Este vorba de mai mulţi consilieri, mai mulţi facilitatori, de exemplu vorbim de persoane care susţin artileria”, a completat şeful Pentagonului.

De asemenea, acesta a explicat că trupele adiţionale nu au fost până în acest timp mutate şi ar putea să dureze câteva zile până ce ordinele sunt puse în mişcare. După o lungă analiză a politicii americane în Afganistan, preşedintele Trump a anunţat săptămâna trecută că va accelera campania de eliminare a insurgenţei talibanilor, care luptă împotriva forţelor guvernamentale centrale de la Kabul.

În ultimii ani, situaţia de securitate s-a deteriorat drastic în Afganistan, atât pentru forţele guvernamentale, cât şi pentru Statele Unite.

Forţele guvernamentale au primit asistenţă din partea armatei americane pentru a controla şi influenţa aproape 60% din cele 407 de districte ale ţării. Aproximativ 11.000 de trupe americane sunt desfăşurate în acest moment în Afganistan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri