Statuia Libertăţii, victimă colaterală a disputei privind bugetul

Data publicării:
statuia libertatii

Statuia Libertăţii, închisă de sâmbătă dimineaţă, după eşecul negocierilor din Senatul american cu privire la buget, va fi redeschisă publicului luni.

GettyImages-1636460
Foto: Guliver/GettyImages

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat că alături de Statuia Libertăţii va fi redeschisă şi Insula Ellis.

„Statul New York va redeschide Statuia Libertăţii şi Insula Ellis. Nu vom sta nepăsători când acest simbol al libertăţii se adânceşte în întuneric”, a scris Cuomo pe Twitter.

El a subliniat că Statuia Libertăţii este importantă pentru economie, dar nu doar atât. „Este un simbol al New York-ului şi al valorilor noastre”, a adăugat Andrew Cuomo.

Potrivit NY Times, statul New York va plăti aproximativ 65.000 de dolari pe zi din bugetul său pentru turism pentru a acoperi costurile de operare pentru cele două obiective turistice.

Activităţile guvernului american au fost oprite în mod oficial în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce republicanii şi democraţii din Senat nu au reuşit să ajungă la un acord de ultim moment pentru continuarea finanţării bugetare, din cauza neînţelegerilor majore legate de imigraţie şi securitatea la graniţe.

Într-o şedinţă dramatică desfăşurată noaptea târziu, senatorii au blocat un proiect care prevedea prelungirea finanţării guvernului până pe 16 februarie. Proiectul avea nevoie din susţinerea a 60 din cei 100 de senatori, dar doar 50 au votat în favoarea acestuia.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri