Statul care îşi spionează cetăţenii - dispozitive pentru recunoaştere facială vor fi montate în aeroporturi

Data actualizării: Data publicării:
CCTV infrared camera new technology 4.0 signal for Counting number of people in air port area people in lots simple as in red line are signal of counting by CCTV system.
FOTO: Getty Images

Departamentul pentru Siguranţa Naţională din Statele Unite (Homeland Security) vrea să folosească tehnologie de recunoaştere facială pentru a identifica toate persoanele care intră şi ies din ţară, inclusiv cetăţenii americani, relatează CNN.

Recent, Homeland Security a propus schimbarea reglementărilor actuale pentru care toţi călătorii, inclusiv cetăţenii americanii, să fie fotografiaţi la intrarea şi ieşirea din ţară la punctele de graniţă sau în aeroporturi.

Michael Hardin, directorul de politici şi planificare în ce priveşte intrarea şi ieşirea de pe teritoriul SUA de la Homeland Security spune că reglementarea se află în ultimele stadii ale adoptării dar că nu a fost publicată încă pentru că trebuie să mai treacă o perioadă de consultare publică înainte ca ea să intre în vigoare.

Tehnologia pentru recunoaştere facială a devenit din ce în ce mai folosită în aeroporturi din toată lumea. Guvernul SUA a folosit şi el recunoaşterea facială în ultimii 20 de ani, deşi doar în ultima vreme a început să utilizeze şi funcţii biometrice la îmbarcare. Cetăţenii străini care intră sau ies de pe teritoriu american sunt fotografiaţi şi li se iau amprentele, însă aceste obligaţii nu au fost, până acum, valabile şi pentru cetăţenii americani.

Deşi cei de la Homeland Security spun că schimbările de regulament sunt menite să ajute la prinderea infractorilor şi pentru prevenţia călătoriilor frauduloase, Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile arată că propunerea încalcă o declaraţie anterioară venită din partea autorităţilor în care acestea se angajau să nu îi monitorizeze şi pe cetăţenii americani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri