Statul Islamic revendică atacul de la Universitatea de stat din Ohio

Data publicării:
atacator universitatea ohio

Gruparea Statul Islamic a revendicat marţi atacul de Universitatea de stat din Ohio, anunţând că atacatorul este un "soldat" de-al său, relatează agrenţiile de presă internaţionale, citate de News.ro.

atacator universitatea ohio
FOTO Twitter

Atacatorul, un imigrant somalez de la universitate, a rănit 11 persoane, dintre care una grav, după care a fost împuşcat mortal de un poliţist. Mai întâi el a lovit cu maşina mai mulţi pietoni, după care a agitat o armă albă.

Potrivit mai multor publicaţii americane, el a proferat ameninţări la adresa Statelor Unite pe Facebook, înainte să treacă la fapte.

Agenţia de presă a Statului Islamic Amaq a postat o fotografie cu Abdul Razak Ali Artan, care poartă o cămaşă albastră şi este aşezat, iar în plan îndepărtat se vede verdeaţă. El este prezentat ca "soldat" al grupării jihadiste.

"Fratele Abdul Razak Ali Artan, Allah să-l primească, iniţiatorul atacului din Ohio, un student în al treilea an la universitate", se poate citi în explicaţia foto, potrivit Reuters.

El "şi-a desfăşurat operaţiunea ca răspuns la îndemnuri de a ţinti cetăţeni din ţări ale coaliţiei internaţionale" ce luptă împotriva jihadiştilor în Irak şi în Siria, a declarat o "sursă" anonimă pentru Amaq, potrivit AFP.

Artan, născut în Somalia, era rezident permament în Statele Unite. El a sosit în ţară în 2014, a precizat pentrtu Reuters un oficial federal care a solicitat protecţia anonimatului.

Anchetatorii cred că Artan ar fi trăit şapte ani în Pakistan, a declarat un oficial federal care a solicitat, de asemenea, protecţia anonimatului.

Unii refugiaţi somalezi petrec adesea o perioadă de timp în Pakistan, după care vin în Statele Unite, declară alt oficial.

Membri ai comunităţii somaleze din Columbus au denunţat atacul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri