Sari la conținut

Statul Islamic revendică atacul de la Universitatea de stat din Ohio

Gruparea Statul Islamic a revendicat marţi atacul de Universitatea de stat din Ohio, anunţând că atacatorul este un "soldat" de-al său, relatează agrenţiile de presă internaţionale, citate de News.ro.

atacator universitatea ohio

FOTO Twitter

Atacatorul, un imigrant somalez de la universitate, a rănit 11 persoane, dintre care una grav, după care a fost împuşcat mortal de un poliţist. Mai întâi el a lovit cu maşina mai mulţi pietoni, după care a agitat o armă albă.

Potrivit mai multor publicaţii americane, el a proferat ameninţări la adresa Statelor Unite pe Facebook, înainte să treacă la fapte.

Agenţia de presă a Statului Islamic Amaq a postat o fotografie cu Abdul Razak Ali Artan, care poartă o cămaşă albastră şi este aşezat, iar în plan îndepărtat se vede verdeaţă. El este prezentat ca "soldat" al grupării jihadiste.

"Fratele Abdul Razak Ali Artan, Allah să-l primească, iniţiatorul atacului din Ohio, un student în al treilea an la universitate", se poate citi în explicaţia foto, potrivit Reuters.

El "şi-a desfăşurat operaţiunea ca răspuns la îndemnuri de a ţinti cetăţeni din ţări ale coaliţiei internaţionale" ce luptă împotriva jihadiştilor în Irak şi în Siria, a declarat o "sursă" anonimă pentru Amaq, potrivit AFP.

Artan, născut în Somalia, era rezident permament în Statele Unite. El a sosit în ţară în 2014, a precizat pentrtu Reuters un oficial federal care a solicitat protecţia anonimatului.

Anchetatorii cred că Artan ar fi trăit şapte ani în Pakistan, a declarat un oficial federal care a solicitat, de asemenea, protecţia anonimatului.

Unii refugiaţi somalezi petrec adesea o perioadă de timp în Pakistan, după care vin în Statele Unite, declară alt oficial.

Membri ai comunităţii somaleze din Columbus au denunţat atacul.