Stilista care a refuzat-o pe Melania Trump

Data publicării:
Melania Trump Campaigns For Her Husband In Pennsylvania
Foto: Gulliver/Getty Images

O cunoscută stilistă a declarat că refuză să creeze ţinute vestimentare pentru viitoarea primă doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, şi i-a îndemnat pe toţi designerii şi creatorii de modă americani să îi urmeze exemplul, informează independent.ie citat de News.ro.

Melania Trump Campaigns For Her Husband In Pennsylvania
Foto: Gulliver/Getty Images

Sophie Theallet, care a creat de-a lungul anilor numeroase ţinute vestimentare pentru Michelle Obama, a publicat o scrisoare deschisă, joi, în care a explicat motivele pentru care refuză să creeze rochii şi accesorii pentru Melania Trump, care va deveni în mod oficial prima doamnă a Statelor Unite, după ce soţul ei, Donald Trump, va fi învestit în funcţia de preşedinte pe 20 ianuarie.

”Întrucât sunt o persoană care celebrează şi luptă pentru diversitate, libertate individuală şi respectarea tuturor stilurilor de viaţă, nu voi lua parte la crearea de ţinute vestimentare pentru Prima Doamnă şi nici nu mă voi asocia în vreun fel cu ea”, a precizat Sophie Theallet.

”Retorica rasismului, sexismului şi xenofobiei, dezlănţuită în campania prezidenţială a soţului ei, este incompatibilă cu valorile după care eu îmi ghidez viaţa”, a adăugat cunoscuta creatoare de modă, a cărei scrisoare a fost publicată în revista Women's Wear Daily.

”Sunt perfect conştientă de faptul că nu este inteligent să te implici în politică. Acestea fiind zise, întrucât suntem o companie familială, obiectivul nostru principal nu are legătură doar cu banii. Noi punem valoare pe libertatea artistică şi încercăm întotdeauna să ne aducem o contribuţie umilă la dezvoltarea unui mod uman, conştient şi etic de a crea în această lume”, a mai spus Sophie Theallet.

În timpul campaniei prezidenţiale pentru preşedinţia Statelor Unite, specialiştii au remarcat o lipsă notabilă de entuziasm în rândul marilor reprezentanţi ai industriei modei faţă de posibilitatea de a crea ţinute pentru Melania Trump, întrucât cei mai proeminenţi creatori de modă americani s-au distanţat public de retorica soţului ei.

În ciuda faptului că Melania Trump a lucrat ca model profesionist atunci când a ajuns pentru prima dată în Statele Unite, venind din Slovenia, şi că a apărut pe coperta ediţiei americane a revistei Vogue, în 2005, cu ocazia nunţii sale cu Donald Trump, viitoarea doamnă a Statelor Unite a purtat în cea mai mare parte a campaniei electorale din 2016 ţinute vestimentare obişnuite, care nu au impresionat. 

Ţinuta Ralph Lauren, de culoare albă, pe care Melania Trump a purtat-o în timpul discursului prin care Donald Trump şi-a anunţat victoria în alegerile prezidenţiale de pe 8 noiembrie, nu a fost furnizată direct de celebrul designer. De asemenea, o bluză pe care viitoarea primă doamnă a Americii a purtat-o în timpul celei de-a doua confruntări televizate dintre Donald Trump şi Hillary Clinton provine dintr-o colecţie deja lansată a casei Gucci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri