Studiu îngrijorător privind sexualitatea americanilor

Data publicării:
cuplu

Unul dintre avantajele de a fi căsătorit era și faptul că relațiile sexuale erau mai frecvente. Acest lucru nu mai este adevărat. Cel puțin nu în America, unde cuplurile căsătorite întrețin relații sexuale, în medie, de 55 de ori pe an, scrie Washington Post. În comparație, în 1990 persoanele căsătorite făceau sex de 73 de ori pe an. 

cuplu

Studiul publicat în Archives of Sexual Behaviour marți a concluzionat că americanii fac din ce în ce mai puțin sex. Mai mult, americanii își găsesc din ce în ce mai greu un partener și nici atunci când se căsătoresc frecvența relațiilor intime nu mai este cum era în anii 90. 

Cercetarea arată că frecvența relațiilor sexuale este în scădere încă din anii 90, când adulții întrețineau relații intime, în medie, de 60-62 de ori pe an. În 2014, acest procent a scăzut la 53. 

Pornind de la datele unui studiu privind societatea americană în general în perioada 1989 – 2014, cercetarea a arătat că nici persoanele căsătorite nu mai fac atât de mult sex ca înainte. De obicei, exista așa-numitul „avantaj al căsătoriei” și în medie, persoanele căsătorite întrețineau relații sexuale mai frecvent decât persoanele singure. În 1990, persoanele căsătorite făceau sex, în medie, de 73 de ori pe an. Procentul a scăzut la 55 în 2014, mai puțin decât media națională, și mai puțin decât persoanele necăsătorite, care fac sex, în medie, de 59 de ori pe an.

De asemenea, cercetarea a scos la iveală și diferența dintre generații din acest punct de vedere. Luând în calcul stadiile diferite de frecvență a relațiilor sexuale, analiza a arătat că persoanele născute în 1930 au făcut cel mai mult sex, iar cele născute în 1990 cel mai puțin.

Studiul a scos la iveală și faptul că americanii nu își mai găsesc atât de ușor un partener sau o parteneră. Dacă în 1986, 66% dintre americanii adulți locuiau împreună cu partenerul de viață, în 2014 acest procent a scăzut la 59%.

Cercetătorii au mai multe explicații. Autorul studiului, Jean M. Twenge a spus pentru Washington Post: „sunt mai puțin fericiți și, în consecință, fac mai puțin sex sau fac mai puțin sex și din acest motiv sunt mai puțin fericiți?”.

„Știm că frecvența relațiilor sexuale este legată de satisfacția dată de căsnicie, așa că dacă ai mai puține persoane care fac sex, e posibil să fie oameni care nu sunt fericiți sau satisfăcuți cu relația în care se află”, a spus cercetătorul.

Pe de altă parte, sociologul Pepper Schwartz a atras atenția că viața de zi cu zi este din ce în ce mai stresantă și mai ocupată, iar acesta este motivul principal al scăderii frecvenței relațiilor sexuale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri