STUDIU Unul din cinci americani susține că are un membru al familiei ucis de o armă de foc

Data publicării:
pistol
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Unul din cinci americani spune că are un membru al familiei ucis de o armă de foc, inclusiv prin suicid, conform unui studiu publicat marţi, relatează AFP și Agerpres. Tot unul din cinci americani afirmă că a fost ameninţat direct cu o armă.

SUA plătesc un preţ foarte ridicat pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul lor şi uşurinţa cu care americanii au acces la ele.

Conform studiului, realizat de Kaiser Family Foundation, aceste violenţe afectează în mod disproporţionat persoanele de culoare şi hispanice.

Ancheta a fost realizată pe un eşantion reprezentantiv de 1.271 de americani, cu vârsta de cel puţin 18 ani.

Pe măsură ce seria de omoruri cu arme de foc continuă în SUA, tot mai mulţi americani depun mărturie despre prevalenţa acestor evenimente violente în viaţa lor.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc luni, guvernatorul de Kentucky, Andy Beshear, a spus, de exemplu, că una dintre victimele ucise cu puţin timp în urmă de un atacator la Louisville era unul dintre "cei mai apropiaţi prieteni" ai săi.

Preşedintele american Joe Biden a promis de nenumărate ori să acţioneze împotriva acestui flagel pe care administraţiile succesive au fost incapabile să îl controleze, însă marja sa de manevră este limitată de un blocaj puternic în Congres.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri