SUA | Accident la carusel: o persoană a murit

Data actualizării: Data publicării:
carusel

Autorităţile americane au anunţat că o persoană şi-a pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite miercuri noaptea, în urma unui accident care a avut loc la un carusel din statul Ohio, potrivit News.ro.

Şeful Pompierilor, Steve Martin, a precizat că mai multe persoane au fost aruncate dintr-un carusel în formă de pendul din orașul Columbus.

De asemenea, trei persoane rănite în incident sunt internate în stare critică, iar un deces a fost confirmat de către guvernatorul Ohio, John Kasich.

Guvernatorul a cerut închiderea tuturor caruselelor, până ce vor avea loc inspecţii de siguranţă la Târgul de Stat al Ohio.

Acesta a cerut şi deschiderea unei investigaţii cu privire la tragedia din Columbus.

De asemenea, caruselul implicat în accident este cunoscut sub numele de „mingea de foc” şi presupune învârtirea pasagerilor în cercuri la viteze mari, fiind cunoscut drept ”afterburner” în mai multe bâlciuri din Europa.

„Pasagerii au fost aruncaţi cu o viteză ridicată şi cu multă energie, ajungând la şase-nouă metri distanţă, uneori chiar şi mai mult - în mijlocul aerului, iar apoi s-au izbit de pământ la o distanţă semnificativă faţă de carusel”, a declarat un medic care a tratat victimele de la Columbus.

Acesta a explicat că viteza impactului este similară cu cea dintr-un accident rutier.

De asemenea, printre răniţi se numără şi un adolescent în vârstă de 13 ani, iar presa locală susţine că persoana decedată avea 18 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri