SUA au depășit pragul de 100 de milioane de persoane vaccinate împotriva coronavirusului

Data publicării:
vaccin anticovid alaturi de steagul SUA
Campania de vaccinare în SUA. Foto: Profimedia Images

Statele Unite ale Americii au atins o etapă optimistă cu privire la viitor după ce au vaccinat peste 100 de milioane de oameni împotriva coronavirusului, a anunțat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, potrivit Mediafax.

Acest lucru înseamnă că aproape 40% din populaţia adultă s-a vaccinat. Mai este însă până la atingerea imunizării în masă, pentru care este nevoie de vaccinarea unui procent de 70% din populație.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a anunțat, sâmbătă, că aproximativ 146,2 milioane de persoane au primit în SUA cel puţin o doză de vaccin COVID-19, inclusiv aproximativ 103,4 milioane de persoane care au fost complet vaccinaţi cu monodoza de la Johnson & Johnson sau cu două doze de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Centrele administrează în medie aproximativ 2,55 milioane de doze pe zi, o scădere de aproximativ 25%, faţă de vârful de 3,38 milioane raportat pe 13 aprilie.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a promis iniţial să fie administate 100 de milioane de doze până la cea de-a 100-a zi de funcţie şi ulterior a ridicat acest obiectiv la 200 de milioane de doze.

Statele Unite au îndeplinit acest punct de referinţă pe 22 aprilie, cu o săptămână înainte de termenul limită auto-impus de preşedinte.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri