SUA | Comandantul Flotei a 7-a, demis după o serie de accidente navale în Asia

Data publicării:
comandant flota

Marina SUA l-a demis miercuri pe comandantul Flotei a 7-a americane, viceamiralul Joseph Aucoin, după o serie de coliziuni în care au fost implicate nave militare americane în Asia în mai puțin de trei luni, relatează Reuters.

Amiralul Scott Swift, comandantul Flotei SUA din Pacific, l-a eliberat din funcție pe Joseph Aucoin (foto) la baza navală americană din Yokosuka, Japonia, a declarat un purtător de cuvânt al Marinei SUA.

Contraamiralul Phil Sawyer, comandantul adjunct al Flotei SUA din Pacific, va prelua imediat comanda Flotei a 7-a americane, a adăugat el.

Coliziunea de luni între distrugătorul USS John S. McCain al Marinei militare americane și un petrolier în largul Singapore, în urma căruia zece marinari americani sunt dați dispăruți și alți cinci au fost răniți, este cel de-al patrulea incident major în care au fost implicate nave ale Flotei SUA din Pacific în acest an.

Decizia de a-l demite pe viceamiralul Joseph Aucoin a avut loc din cauza pierderii încrederii în capacitatea sa de comandă, a precizat purtătorul de cuvânt.

Marina SUA a ordonat marți o pauză operațională pentru întreaga flotă americană cu scopul evitării de noi accidente în urma coliziunii de luni între distrugătorul USS John S. McCain și un petrolier în largul Singapore. În iunie, un alt distrugător al marinei militare americane, USS Fitzgerald, din aceeași clasă ca și John S. McCain, s-a ciocnit cu un vas comercial. Incidentul s-a soldat cu moartea a șapte marinari, iar după o anchetă, comandantul, secundul și șeful de echipaj al distrugătorului au fost eliberați din funcții săptămâna trecută.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri