SUA | Focuri de armă și victime în „zona autonomă” din Seattle. Poliția s-a retras din perimetru de trei săptămâni

Data actualizării: Data publicării:
masina impuscaturi chop seattle
Foto: Captură YouTube

În zona de protest „autonomă” cunoscută sub acronimul CHOP din Seattle au fost împuşcaţi luni dimineaţa doi bărbaţi, informează dpa, citată de Agerpres.

Ambele victime au fost transportate la Centrul Medical Harborview din metropola statului Washington din nord-vestul SUA; prima - cu un vehicul particular, iar a doua de personalul medical al departamentului local de pompieri, dupa circa 15 minute. La ora locală 5.40, unul din pacienţi decedase, iar celălalt era în stare critică, a informat prin e-mail o purtătoare de cuvânt a unităţii medicale.

În mediile sociale au circulat luni diferite relatări despre focurile de armă de la aşa-numitul Capitol Hill Organized Protest (CHOP, protestul organizat din Dealul Capitoliului). Un mesaj în reţeaua Twitter afirma că 'doi tipi' într-un SUV alb au deschis focul, înainte de a fi 'DOBORÂŢI' de cei care asigurau securitatea în zona respectivă.

Forţele de ordine s-au retras de circa trei săptămâni de pe străzile din jurul unei secţii de poliţie din Seattle incendiate în cursul protestelor după uciderea afro-americanului George Floyd. Luni, poliţia a ajuns la locul incidentului, dar nu a oferit imediat alte informaţii.

În ultimele 10 zile, în perimetrul din oraş înconjurat de baricade şi păzit de protestatari înarmaţi s-au înregistrat şi alte incidente similare.

Zona a intrat şi în atenţia preşedintelui american Donald Trump, care a scris luni dimineaţa pe Twitter un mesaj în care observă că manifestanţii 'au respect ZERO faţă de Guvern'.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri