SUA înregistrează cel mai mare număr de decese din cauza Covid: peste 4.000 într-o singură zi

Data actualizării: Data publicării:
decese sua
COVID-19 a ucis deja mai mulți americani decât al Doilaea Război Mondial. Foto: Profimedia Images

Statele Unite ale Americii au atins joi un nou record de decese din cauza COVID înregistrate într-o singură zi, cu peste 4.000 de morți, potrivit datelor Covid Tracking Project, notează AFP, preluată de Agerpres. În acelaşi timp, numărul infectărilor rămâne la un nivel extrem de ridicat, cu peste 266.000 de noi contaminări pe zi.

În decursul ultimelor 24 de ore, 4.033 de persoane au murit după ce contractaseră noul coronavirus, conform sursei citate. Recordul anterior de decese a fost înregistrat marţi, cu 3.936 de morţi.

Astfel, Statele Unite au înregistrat în total 365.000 de decese asociate COVID-19, conform datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins, la o populaţie de 330 de milioane de persoane.

În acelaşi timp, SUA au raportat joi peste 266.000 de noi contaminări, numărul cazurilor la nivel naţional ajungând la peste 21,6 milioane. Numărul de infectări este extrem de ridicat în statul California şi în Los Angeles County, unde mai mult de 1 din 5 rezultate ale testelor sunt pozitive.

Copleşite, serviciile de urgenţă din Los Angeles au început să raţionalizeze oxigenul şi paturile, cerându-le ambulanţierilor să nu mai transporte la spital unii pacienţii în stop cardiac, cu şanse aproape nule de supravieţuire.

Numărul persoanelor spitalizate este, de asemenea, unul din cele mai mari de la începutul pandemiei, cu peste 132.000 de pacienţi internaţi din cauza COVID-19.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri