SUA | Noul șef al Agenției de Mediu, sceptic cu privire la încălzirea globală

Data publicării:
Senate Holds Confirmation Hearing For Scott Pruitt To Become EPA Administrator
Foto: Gulliver/ Getty Images

Scott Pruitt a fost confirmat, vineri seară, de senatori la conducerea Agenției de  Protecţie a Mediului (EPA), în ciuda opoziţiei vocale din partea democraţilor şi ecologiştilor. Numirea acestuia este una controversată întrucât Pruitt și-a exprimat scepticismul cu privire la încălzirea globală și există îngrijorări că fostul procuror general din Oklahoma doreşte relaxarea reglementărilor cu privire la minerit din SUA. 

Senate Holds Confirmation Hearing For Scott Pruitt To Become EPA Administrator
Foto: Gulliver/ Getty Images

Pruitt a fost confirmat în noua poziţie cu 52 de voturi „pentru” şi 46 de voturi „împotrivă”, după ce republicanul John Barrasso a susţinut că acesta va reforma şi moderniza EPA.

Republicanii au acuzat că, în ultimii ani, această agenţie federală a ucis locuri de muncă în industria extragerii petrolului şi a mineritului prin reducerea emisiilor de gaze nocive din Statele Unite.

Fostul procuror general va fi învestit în scurt timp în funcţie şi va urma implementarea unor ordine executive pentru a reforma complet Agenţia de Protecţie a Mediului.

Nominalizarea lui Pruitt a fost una extrem de controversată, întrucât acesta a dat în judecată agenţia federală de peste zece ori din poziţia de procuror general al statului Oklahoma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri