SUA. Membrii unei trupe italiene au fost arestați şi deportați pentru ”imigrare ilegală”

Data actualizării: Data publicării:
soviet
Foto: Facebook

Membrii formaţiei italiane post punk Soviet Soviet, ce urmau să cânte la festivalul South by Southwest, care are loc la Austin între 10 şi 19 martie, au fost arestaţi şi deportaţi pentru ”imigrare ilegală”, informează nme.com citat de News.ro.

soviet
Foto: Facebook

Soviet Soviet urma să susţină şapte concerte în Statele Unite, între care şi la postul de radio KEXP din Seattle.

Formaţia a aterizat la Seattle miercuri, însă membrilor ei le-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Statelor Unite, după ce au fost interogaţi timp de patru ore. Artiştii au fost închişi peste noapte, înainte de a fi urcaţi într-un avion spre Italia, a doua zi. 

Într-un mesaj publicat vineri pe pagina de Facebook a trupei, se arată că cei trei membri ai grupului nu au putut să îşi contacteze familiile şi nici reprezentanţii, iar bagajele şi telefoanele le-au fost date când au urcat în avionul care i-a dus înapoi în Italia.

Ei au mai spus că vameşii au luat legătura direct cu reprezentanţii casei lor de discuri din Statele Unite, dar, cu toate acestea, au considerat că încearcă să pătrunde ilegal în ţară.

”Am pornit din Italia spre Statele Unite cu toate documentele necesare, paşapoarte şi diverse declaraţii în care am explicat clar scopul turneului nostru, confirmând că totul era strict promoţional şi că nu aveam de gând să câştigăm bani sau să primim vreun tip de plată”, au transmis membrii trupei. ”Ştiam că dacă vom primi orice fel de compensaţie eram nevoiţi să aplicăm pentru viză de lucru. Nu era cazul, iar oamenii cu care am vorbit şi cărora le-am cerut informaţii ne-au spus că vom fi bine. Nu ne-am înţeles pentru niciun fel de plată şi concertul programat pentru KEXP nu era, în niciun caz, unul remunerat”.

Ei au continuat: ”Ideea este că agenţii care au verificat rapid concertele despre care le-am spus au remarcat faptul că două dintre sălile în care aveau loc solicitau publicului cumpărarea de bilete, iar asta a fost suficient să îi convingă că avem nevoie de vize de lucru”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

SXSW a primit numeroase critici, în urmă cu o săptămână, pentru o clauză din contractele sale care arată că festivalul poate raporta artişti autorităţilor pentru imigraţie, la cerere. Acea clauză nu a avut de-a face cu deportarea formaţiei Soviet Soviet, dar organizatorii au promis că vor înlătura pe viitor acea secţiune din contract.

South by Southwest, cunoscut şi sub denumirea de SXSW, este unul dintre cele mai mari festivaluri independente din Statele Unite, care include în programul său numeroase concerte, proiecţii de filme şi dezbateri mass-media. Evenimentul, iniţiat în 1987, are loc în fiecare an în luna martie şi atrage peste 2.000 de artişti în oraşul Austin şi 90 de localităţi adiacente. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri