SUA vor împărţi vaccinurile anti-COVID după ce vor fi imunizaţi cetăţenii americani. Biden: „Dacă vom avea un surplus, îl vom împărți”

Data publicării:
Președintele american Joe Biden poarta masca de protectie
Președintele american Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Joe Biden a declarat miercuri că SUA îşi vor împărţi dozele de vaccinuri împotriva coronavirusului atunci când va exista un surplus. „Dacă vom avea un surplus, îl vom împărţi cu restul lumii”, a spus președintele american.

„Dacă vom ave un surplus, îl vom împărţi cu restul lumii”, a spus Joe Biden la Casa Albă, potrivit Mediafax.

„Virusul nu este ceva care poate fi oprit de un gard sau de un zid, indiferent cât de înalte sunt construite acestea. Deci, nu vom fi siguri până când lumea nu va fi în siguranţă. Să ne asigurăm că americanii vor fi vaccinaţi şi apoi vom încerca să ajutăm şi restul lumii”, a adăugat preşedintele american.

Biden a mai spus că i-a transmis lui Jeff Zients, coordonatorul pe probleme de coronavirus de la Casa Albă şi al Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane, să comande încă 100 de milioane de doze din vaccinul Johnson & Johnson, care a fost aprobat de urgenţă de FDA, Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente, la sfârşitul lunii trecute.

Preşedintele SUA a promis că va avea suficiente vaccinuri pentru toţi cei 260 de milioane de adulţi americani până la sfârşitul lunii mai. Populaţia totală a SUA este de aproximativ 328 de milioane de oameni.

Guvernul SUA a asigurat până acum livrarea a 300 de milioane de doze din vaccinurile Moderna şi BioNTech/Pfizer până la sfârşitul lunii iulie. Aceste seruri necesită două doze.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri