Sari la conținut

Surpriza pe care i-a pregătit-o Barack Obama vicepreședintelui SUA

Surpriză pentru Joe Biden din partea lui Barack Obama: vicepreşedintele Statelor Unite a primit cea mai înaltă distincţie civilă a SUA, Medalia Prezidenţială a Libertăţii. Joe Biden a fost copleşit de emoţii şi chiar a vărsat câteva lacrimi, mai ales că nu ştia nimic despre ce i se pregătea.

Barack Obama a organizat o întrunire specială la Casa Albă ca să-i mulţumească celui care i-a fost adjunct timp de opt ani. Preşedintele SUA avea şi o surpriză pregătită pentru Joe Biden.

Pentru ultima oară ca preşedinte, sunt bucuros că acord cea mai înaltă decoraţie civilă, Medalia Prezidenţială a Libertăţii.Pentru prima şi singura dată din timpul preşedinţiei mele, voi acorda această medalie cu un nivel adiţional de veneraţie. Sunt mândru să acord Medalia Prezidenţială a Libertăţii cu distincţie fratelui meu, Joseph Robinette Biden Jr”, a spus liderul de la Washington.

Joe Biden a fost vizibil emoţionat de moment, mai ales că totul a fost o surpriză.

Această onoare nu este numai mai mult decât merit, dar este şi o reflexie a generozităţii spiritului vostru. Nu merit asta, dar ştiu că vine din inima preşedintelui”, a spus vicepreședintele SUA.

Barack Obama a lăudat toată activitatea lui Joe Biden în serviciul Statelor Unite şi mai ales pentru ultimii opt ani la Casa Albă.

Mai dau internatului încă o şansă să vorbească despre relaţia noastră. Cel mai bun vicepreşedinte pe care Statele Unite le-au avut vreodată, Joe Biden”, a spus președintele american.

În calitate de vicepreședinte al SUA, Joe Biden s-a ocupat de politica externă a Statelor Unite. Oficialul american a fost în România în octombrie 2009 și în ma 2014, pe când președinte era Traian Băsescu. În 2014, atât președintele cât și premierul de pe atunci, Victor Ponta, au avut o întrevedere cu vicepreședintele american. Cu Joe Biden s-au întâlnit la Casa Albă președintele Klaus Iohannis și fostul premier Dacian Cioloș.

Joe Biden va preda ştafeta la 20 ianuarie lui Mike Pence, cel care va fi vicepreşedintele lui Donald Trump.

Pe aceeași temă