Tillerson: SUA pot interveni militar în Coreea de Nord

Data actualizării: Data publicării:
Defense Secretary Gates Travels To Afghanistan And Iraq
Foto: Guliver/GettyImages

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat vineri dimineaţă că acţiunea militară este una dintre opţiunile luate în considerare pentru a combate ameninţarea reprezentată de regimul de la Phenian. Declaraţiile liderului diplomaţiei americane au avut loc imediat după o scurtă vizită în zona demilitarizată dintre cele două ţări care ocupă peninsula Coreeană, transmite BBC News.

Defense Secretary Gates Travels To Afghanistan And Iraq
Foto: Guliver/GettyImages

Tillerson a anunţat inclusiv că politica unei „răbdări strategice” s-a încheiat, iar americanii explorează noi măsuri diplomatice, economice şi de securitate.

Regimul nord-coreean a stârnit noi îngrijorări în ultimele luni, după mai multe teste nucleare şi lansări de rachete balistice, care s-au prăbuşit în Marea Japoniei.

Şeful Departamentului de Stat efectuează o vizită scurtă în Coreea de Sud, după ce s-a deplasat în Japonia.

Rex Tillersoan a notat eşecul eforturilor de două decenii, care au avut drept scop convingerea regimului nord-coreean pentru a renunţa la ambiţiile sale nucleare.

„Dacă ei cresc ameninţarea programului de arme la un nivel care solicită o acţiune militară, atunci această opţiune este pe masă”, a declarat Secretarul de Stat al SUA.

Phenianul a tras în urmă cu mai bine de o săptămână o salvă de rachete balistice, din care trei au ajuns în mare în apropiere de arhipelagul Japoniei. 

Regimul nord-coreean se ambiţionează să pună la punct o rachetă intercontinentală balistică (ICBM) capabilă să ducă un focos nuclear până în Statele Unite.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri