Un nou mesaj tranşant: SUA se vor opune celor care agresează civilii

Data actualizării: Data publicării:
PTgwMCZoYXNoPWQ2MTc1ZGU0MjY0MjNlN2U3YTFjOWMzNTQxNjNkMzVk.thumb

Statele Unite li se vor opune agresorilor care le fac rău civililor, oricine ar fi ei, a declarat secretarul de Stat american Rex Tillerson luni, în cursul unei vizite la un monument în memoria victimelor atrocităţilor naziste din al Doilea Război Mondial, relatează The Associated Press, preluat de News.ro.

tillerson-italy-tw1
Sursa: News.ro

''Ne reafirmăm angajamentul de a considera responsabil pe oricine comite crime împotriva celor nevinovați, în orice loc din lume'', a declarat şeful diplomaţiei SUA, Rex Tillerson, aflat în Italia.

Tillerson se referea astfel la presupusul atac chimic din Siria de săptămâna trecută. Sant'Anna di Stazzema ”va reprezenta o (sursă) de inspiraţie pentru noi toţi”, a mai afirmat el.

Naziştii au ucis peste 500 de civili în acest sat, în 1944. Secretarul de stat american se află într-o vizită în Italia, în contextul în care Washingtonul caută să-i unească pe liderii lumii în jurul unei strategii care să pună capăt războiului din Siria. El urmează să participe la o reuniune a Grupului Celor Şapte (G7), dominată de atacul american cu rachete de croazieră din Siria.

Administraţia Trump a lansat acest atac pentru a-l pedepsi pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, pe care-l acuză de presupusul atac chimic de la Khan Sheikhoun, soldat cu zeci de morţi.

Tillerson urmează să se întâlnească luni după-amiază cu omologii săi din Marea Britanie şi Franţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri