Tragedia din Miami putea fi evitată. Ce a descoperit un inginer la pasarela care s-a prăbușit

Data actualizării: Data publicării:
Multiple Fatalities Reported After Collapse Of Pedestrian Bridge In Miami
Foto: Guliver/GettyImages

Un pod pietonal de acces la Universitatea Internaţională din Florida (FIU) s-a surpat joi, la Miami, pe o autostradă cu şase benzi şi a ucis mai multe persoane. Însă tragedia putea fi evitată.

Multiple Fatalities Reported After Collapse Of Pedestrian Bridge In Miami
Foto: Guliver/GettyImages

Un inginer al companiei care a proiectat pasarela pietonală ce s-a prăbușit joi și a ucis cel puțin șase persoane a lăsat un mesaj, cu două zile înainte, în căsuța vocală a Departamentului de Transporturi din Florida, informează CNN.

W. Denney Pate a alertat autoritățile că a observat „o crăpătură în partea de nord” a construcției.

Însă, cel care trebuia să vadă acest mesaj era aflat într-o delegație și s-a întor la birou vineri, după ce a avut loc tragedia.

Inginerul care a alertat autoritățile a mai spus că această fisură nu ridica îngrijorări cu privire la întreaga siguranță a pasarelei, însă nu părea să aibă o urmare tocmai bună așa că era nevoie să fie făcute reparații.

Cu toate acestea, autoritățile au precizat însă că este prea devreme de spus dacă pasarela s-a prăbușit din cauza tensiunii aplicate de contructori pentru consolidarea grinzilor.

Două întreprinderi, MCM Construction şi FIGG Bridge Design, au lucrat împreună la construcţia podului.

Podul, instalat cu mai puțin de o săptămână în urmă, nu a fost încă deschis publicului şi urma să dea către dormitoare în cale locuiesc studenţi. În imagini nu apar scări de acces.

Potrivit ziarului local "Miami Herald", care a consacrat un articol acestui pod în weekend, lucrarea cântărea 950 de tone şi urma să fie finalizată în 2019.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri