Trump anulează ajutoare de 25 de milioane de dolari destinaţi spitalelor din Ierusalimul de Est

Data publicării:
President Trump Hosts College Football Champions The Alabama Crimson Tide At The White House
Foto: Guliver / GettyImages

Preşedintele american, Donald Trump, a dispus ca 25 de milioane de dolari care erau rezervaţi spitalelor din Ierusalimul de Est destinate populaţiei palestiniene să fie alocaţi pentru alte scopuri, conform unui oficial al Departamentului de Stat al SUA, scrie The Guardian, citat de News.ro.

President Trump Hosts College Football Champions The Alabama Crimson Tide At The White House
Foto: Guliver / GettyImages

Ministerul de Externe palestinian a numit această decizie ca fiind „o încercare de a distruge cauza palestiniană” şi o ameninţare la vieţile a mii de palestinieni.

Această escaladare periculoasă şi nejustificată a americanilor a încălcat orice linie roşie şi este considerată o agresiune directă faţă de poporul palestinian”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Trump a cerut o analiză a ajutoarelor trimise de americani pentru palestinieni mai devreme în acest an pentru a se asigura că fondurile sunt cheltuite în concordanţă cu interesele naţionale ale SUA.

Ca rezultat al acestei analize, la ordinele preşedintelui, vom redirecţiona aproximativ 25 de milioane de dolari alocate iniţial pentru reţeaua de spitale din Ierusalimul de Est”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

Aceste fonduri vor fi alocate pentru proiecte prioritare din alte zone”, este precizat în comunicat.

Luna trecută, administraţia Trump a comunicat că va redirecţiona 200 de milioane de dolari alocaţi iniţial pentru susţinerea financiară a Palestinei către programe din Cisiordania şi Fâşia Gaza.

De asemenea, la sfârşitul lui august, administraţia Trump a oprit susţinerea financiară faţă de Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri