Sari la conținut

Trump: Când a fost concediat, Bannon nu şi-a pierdut doar slujba, ci şi minţile

Preşedintele american, Donald Trump, și fostul strateg şef al Casei Albe, Steve Bannon, au avut un schimb dur de replici, de la distanță.

Donald Trump Speaks With Russian Leader Vladimir Putin From The White House

FOTO: Gulliver/Getty Images

„Steve Bannon nu are nimic de-a face cu preşedinţia mea. Când a fost concediat, nu şi-a pierdut doar slujba, ci şi minţile. El nu reprezintă nimic pentru mine, este doar pentru el”, a declarat Trump, potrivit news.ro. 

Declaraţia lui Trump a venit după ce Steve Bannon a catalogat o întâlnire, în iunie 2016, a unui grup de ruşi cu Donald Trump Jr. şi reprezentanţi de rang înalt ai campaniei tatălui acestuia drept ”trădătoare” şi ”nepatriotică”, potrivit unor fragmente dintr-o nouă carte, la care agenţia a avut acces miercuri.

Bannon o ia în derâdere şi afirmă că a fost uimit de întâlnirea în Trump Tower, la New York, în care o avocată, Natalia Veselniţkaia, ar fi propus informaţii compromiţătoare despre candidata democrată la preşedinţie Hillary Clinton, potrivit cărţii “Fire and Fury: Inside the Trump White House” (”Foc şi pară: Înăuntrul Casei Albe a lui Trump”) a lui Michael Wolff.

La întâlnire, aranjată de fiul lui Trump, au participat şi ginerele lui Trump Jared Kushner şi directorul, pe atunci, al campaniei, Paul Manafort.

Ea este vizată de o anchetă federală cu privire la o eventuală complicitate, în alegeri, între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia.

Trump a respins orice astfel de complicitate.