Trump (compania) îi cere lui Trump (administrația) facilități fiscale pentru hotelul din Washington

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump zâmbeşte cu ochii închişi
Foto: Getty Images

Compania familiei Trump, care administrează hotelul din Washington DC, plătește anual guvernului federal 3 milioane de dolari pentru contractul de închirere. Din cauza pandemiei de coronavirus, hotelul este gol, motiv pentru care compania solicită guvernului scutirea de la plata chiriei, potrivit The New York Times.

Hotelul Trump International, aflat la doar câteva clădri de Casa Albă, a fost un loc preferat pentru lobbyiști, demnitari străini sau oameni de afaceri care au sperat că astfel intră în grațiile președintelui SUA. Însă, la fel ca majoritatea hotelurilor, acum este aproape gol și încearcă să reducă costurile din cauza pandemiei. Astfel, administrația hotelului a făcut o solicitare către administrația Trump, pentru o scutire de la plata chiriei pentru perioada în care camerele au rămas goale.

Organizația Trump deține și operează hotelul de lux, dar acesta se află într-o clădire proprietate federală, motiv pentru care sunt făcute plăți lunare către guvernul federal. 

Eric Trump, fiul președintelui, a confirmat că compania a deschis un dialog cu guvernul despre posibile modificări ale condițiilor contractului de închiriere, care ar putea include ajustări la plățile lunare viitoare. Organizația Trump a declarat că este la zi cu plata chiriei.

Companiile americane au pledat pentru scutire de la plată din partea creditorilor și proprietarilor, însă Organizației Trump prezintă o situație specială. Președintele  Donald Trump deține în continuare compania, însă fiii săi cei mari conduc activitățile de zi cu zi.

Organizația Trump a fost împiedicată de Congres să solicite scutire de la fondul de salvare de 500 de miliarde de dolari administrat de Departamentul Trezorerie, iar un executiv al Organizației Trump a declarat marți că compania a decis să nu solicite un împrumut federal pentru Întreprinderi Mici. Compania susține că nu dorește decât scutirea temporară de la plata chiriilor.

Organizația Trump a închis temporar hotelul din Las Vegas, a redus personalul și serviciile de la hotelul din New York și și-a închis efectiv cluburile de golf din New Jersey și Florida.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri