Trump: Dacă ar avea voie, Obama nu ar câștiga al treilea mandat

Data publicării:
trump obama
Foto: Gulliver/GettyImages

Preşedintele american ales Donald Trump a respins, luni seară, într-un mesaj publicat pe Twitter, afirmaţia lui Barack Obama, care este convins că ar fi obţinut un nou mandat, dacă ar fi avut dreptul să candideze.

trump obama
Foto: Gulliver/GettyImages

În nici un caz”, a scris Donald Trump, invocând faptul că firmele americane preferă să mute locurile de muncă în străinătate, eşecurile din lupta împotriva Statului Islamic, dar şi legea Obamacare privind asigurările medicale, potrivit News.ro.

Preşedintele Barack Obama, care urmează să plece pe 20 ianuarie de la Casa Albă, s-a declarat „sigur” că ar fi obţinut al treilea mandat, dacă i-ar fi permis Constituţia să candideze din nou.

Într-un interviu pentru podcastul "The Axe Files", moderat de fostul său consilier apropiat David Axelrod şi produs de CNN şi Universitatea din Chicago, Obama a respins critici potrivit cărora viziunea sa a Statelor Unite a fost doar un vis.

„Am încredere în această viziune, pentru că sunt sigur că dacă aş fi candidat şi aş fi explicat-o eu cred că aş fi mobilizat o majoritatea a americanilor care să i se alăture. După alegerea şi victoria lui Trump, mulţi oameni au sugerat că, într-un fel, ea este doar un vis. (...) Însă cultura s-a schimbat, majoritatea aderă  la ideea unei Americi unice, care este tolerantă şi diversă şi deschisă - şi plină de energie şi dinamism”, a spus el.

Donald Trump a strâns peste 270 de Mari Electori şi a câştigat preşedinţia SUA. Cu toate acestea, rivala sa democrată Hillary Clinton a câştigat votul popular, cu 48,2% din sufragii, faţă de 46,1% Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri